Internet of Things
Nederland

Alweer vele jaren geleden was ik betrokken bij één van de grootste IoT projecten in Nederland. Namelijk het spoorwegennet GSM dekkend maken voor een veiligheidssysteem en extra dienstverlening aan reizigers.

Daarna zijn er vele IoT projecten op mijn pad gekomen, vaak nog niet eens specifiek benoemd als Internet of Things. Er werd nog veel meer over Machine to Machine gesproken.

Als ervaren Telecom consultant op het gebied van Strategie, Scenario-bepaling, Inkoop en implementatie ben ik mij weer gaan verdiepen in de mogelijkheden van IoT. Er is ontzettend veel technische informatie en berichtgeving vanuit leveranciers. Een enorme technology push.

Helaas vond ik niet 1 plek waar alle info overzichtelijk, onafhankelijk en op eindgebruiker niveau wordt weergegeven.

  • Wat is IoT?
  • Waarom moet ik er mee aan de slag (of juist niet)?
  • Hoe moet ik er dan mee aan de slag?

Dat heeft geleid tot een flinke motivatie om die plek wel te bieden. In ieder geval een poging te doen om dat te benaderen…..en daar mijn dienstverlening expliciet aan te koppelen. Zie hier het ontstaan van Internet of Things Nederland. Maar mocht je hier nog specifieke informatie missen? Laat het weten via het contactformulier. Dat is voor mij weer de motivatie om deze site uit te breiden.


Samen met de DigiGurus heb ik de DigiMaster Academy opgericht, waarmee we invulling geven aan de Online leer behoefte van professionals met Masterclasses IoT, BlockChain, Information Security, AI, etc...


Marco Heida

Marco Heida is tevens oprichter / eigenaar / consultant van IT en Telecom adviesbureau ICT Consultant

ict consultant


en initiatiefnemer van de IoT nieuws website IoTNieuwS

IoT nieuws


plus oprichter van de online Academy


Online training