Masterclass IoT van Internet of Things Nederland
Cookies

Masterclass: Internet of Things

Wat is Iot? Welke netwerken gebruik je waarvoor? Welke Sensoren zijn er allemaal? Waar houd je rekening mee met de selectie van een Platform? Wat zijn de risico's? Hoe pak je een IoT project aan?


Je leert het allemaal in 1 dag!"Hier heb ik wat aan. Ben er gelijk mee aan de slag gegaan in onze organisatie"


"Een gedegen Masterclass op basis van actuele praktijkervaring!"

Na afloop van de Masterclass heb je een totaalbeeld van wat IoT is, wat je ermee kunt en hoe je een IoT project aanpakt. Je krijgt voldoende ondersteunend materiaal om zelf IoT te positioneren in je eigen organisatie en/of bij je klanten. De training is niet technisch en geeft een goed beeld en handvaten voor managers, professionals en advisors.

Deelnemer van Telecombedrijf:

Op 14 November de Masterclass mogen volgen. Marco heeft echt veel kennis van Iot en kan dit met veel passie overbrengen op de deelnemers. Hij weet waarover hij praat. Nog belangrijker is dat hij heel goed kan vertellen hoe IoT toegepast kan worden in diverse branches met als doel om de operationele kosten omlaag te brengen door efficiëntere processen. Het grote voordeel is dat Marco dit vanuit een neutrale positie kan vertellen zodat je niet gelijk in oplossingen en producten van leveranciers verzeilt raakt. Kortom deze masterclass is een absolute aanrader voor mensen die heel graag meer willen weten over IoT en bijbehorende toepassingen.

Deelnemer vanuit Vastgoed branche:

Dank aan Marco van Iot Nederland die thema op zakelijke, nuchtere maar ook aanstekelijke wijze brengt. De Masterclass van Iot Nederland heeft mij in een kort bestek en met een goede balans qua diepgang geholpen om de principes van Iot beter te doorgronden. Bovendien was het voor mij een bevestiging van de oneindige mogelijkheden die Iot ook voor mijn branche kan bieden. Het is echter zo omvangrijk in mogelijkheden dat een goede visie op de prioriteiten van Iot binnen je toekomstige businessmodel key is alvorens door te kunnen pakken. Tegelijk moet je gewoon “the first step nemen” en aan het experimenten gaan. De masterclass heeft m’n enthousiasme en nieuwsgierigheid verder aangewakkerd. Vanochtend heb ik direct een aantal toepassingen van Iot besteld om te gaan experimenteren. 

Marco's achtergelaten indruk op een klant-event

De lawine aan data bracht Marco Heida er toe om het platform “The Internet of Things Nederland” op te richten. Als tweede spreker kon Marco prima laten zien dat een dergelijk platform hard nodig is in Nederland. Hoe pak je een IoT project aan. Vanuit die basisvraag analyseert Marco dagelijks de markt voor zijn relaties en deelde hij zijn ervaringen met de deelnemers. Of dit nu ging over de opzet van het LoRa project of andere disruptive projecten: security en privacy zijn in het geding, zo liet Heida de zaal weten. Wees alert was de onderstroom in zijn betoog. Zijn unieke ervaringen en aanpak van IoT- plannen en businessmodellen, gaf het publiek een steuntje in de rug

We behandelen de volgende onderwerpen, 

welke continue worden geillustreerd met actuele praktijkvoorbeelden:

Wat is IoT?

 • Historie
 • Waarom is IoT nu HOT?


Sensoren

 • Wat kun je allemaal meten?
 • Met welke intervallen?


Welke IoT netwerken zijn er?

 • LPWAN (Lora, Sigfox, NB IOT), GSM (2G, 3G, 4G), Bluetooth, Zigbee, etc.
 • Kenmerken en voorbeelden.
 • Waarvoor gebruik je welk netwerk?


Platformen

 • Welke platformen zijn er?
 • Waar moet je rekening mee houden bij de selectie van een platform?

Big Data

 • Analyse
 • Smart Data


Beveiliging & Privacy

 • Risico’s en aandachtspunten
 • IoT beveiliging toepassen


Nieuwe businessmodellen op basis van IoT

 • Stappenplan


Hoe pak je een IoT project aan?

 • Stappenplan

Marco Heida

Marco Heida: Internet of Things expert

Alweer vele jaren geleden was Marco betrokken bij één van de grootste IoT projecten in Nederland. Namelijk het spoorwegennet GSM dekkend maken voor een veiligheidssysteem en extra dienstverlening aan reizigers. Als ervaren Telecom consultant op het gebied van Strategie, Scenario-bepaling, Inkoop en implementatie is hij zich gaan specialiseren in de mogelijkheden van IoT. Juist vanuit die verdieping en actuele praktijkervaring van de DigiGurus (het internationale netwerk waar Marco onderdeel van is), geeft de Masterclass een compleet en reeel beeld van de onbeperkte mogelijkheden van Internet of Things.

Doelgroep alle branches

Managers / leidinggevenden, Directies, Accountmanagers, Professionals in organisaties en (externe) adviseurs die een goed beeld willen vormen van IoT om dat actief mee te nemen in hun dagelijkse werk. 

Zo de basis leggen om nieuwe businessmodellen te ontdekken en een professionele gesprekspartner te zijn voor partners, collega's en uiteraard klanten.

Trainingsmethode

Op korte termijn (eind juni 2018) online masterclasses te volgen vanauit onze Academy. Schrijf je in voor onze updates en je hoort het direct wanneer de Masterclass live staat. 

De Masterclass is ook op locatie te verzorgen. Voor inspiratie met directie, training van sales, eventueel uitgebreid met een brainstorm naar kansen... Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Planning

** NIEUWS** Ik ben druk bezig de Masterclass online aan te bieden. Ik verwacht deze uiterlijk 1 Juli live te zetten. Daarom zijn er geen nieuwe Masterclassess meer ingepland. Als je op de hoogte wilt blijven over de Online Masterclass schrijf je dan in voor de nieuwsbrief door het aanvragen van het e-book. Dan hoor je als eerste wanneer de Online Masterclass is te volgen!

Neem contact met ons op voor in-house training en/of andere data